Velkommen til Narvik 2020 og junior VM i alpint!


Mesterskapet skal gå av stabelen 4. til 14. mars 2020 i Narvik. For løpere som deltar i et junior VM vil dette være et viktig renn og ikke minst det viktigste mesterskapet så langt i de unge utøvernes idrettskarriere.

Nord-Norge med Narvik som vertsby ble av Norges Skiforbund den 19. november 2018 valgt som Norges kandidat til alpint VM i 2027. For oss som arrangører vil junior VM være et svært viktig arrangement på veien mot å få et VM for seniorer til Nord-Norge i 2027.

Mesterskapet er et av de største mesterskapene i verden for juniorer, og totalt vil det være ca. 600 tilreisende løpere og ledere fra 50 nasjoner i Narvik de 10 dagene mesterskapet varer. Det skal konkurreres i alle grener; slalåm, storslalåm, super-G og utfor og her vil noen av verdens beste unge alpinister stille til start!

Arbeidet frem mot mesterskapet og Narvik 2020 er godt i gang og det er etablert et eget selskap for arrangementet, – Narvik Alpint AS. Eiere her er Narvikfjellet AS, Narvik Slalåmklubb og Alpin VM 2027 AS, der samarbeidspartnere har en aksjepost på 33,33 % hver.

Leder John Christian Eriksson forteller om en klubb som er topp motivert for oppgaven det er å arrangere et så stort mesterskap.

– På vegne av klubben er det kjempespennende å ha blitt valgt til å arrangere Junior-VM i 2020. Dette vil bli en test i forhold til et potensielt VM i Narvik, og jeg er sikker på at klubben og alle involverte igjen vil vise at vi kan avholde slike mesterskap på et særdeles høyt nivå. Det er motiverende for klubben å være sentral i denne prosessen, og vi skal gjøre alt vi kan for at også dette arrangementet vil bli lagt merke til ut over bygrensene, forteller Eriksson.

– Det er viktig for Narvik og Nord-Norge å komme tilbake på arrangørkartet. Vi vet vi kan lage et bra og spektakulært mesterskap, sier Erik Plener i Narvik.

– Narvik har en fantastisk arena og lange tradisjoner i alpint. Det satses tungt innen alpint i Narvik. For norske junioralpinister er dette en fantastisk mulighet for å få kjøre VM på hjemmebane, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste.